De behoefte aan politieopleidingen onder de loep

De Politieonderwijsraad heeft in 2007 aan medewerkers van het bureau van de Raad en de Politieacademie de volgende vragen gesteld:
1. wat is het aanbod van de beroepsgericht pos initiële politieopleidingen en wat is de vraag vanuit de politiepraktijk, kortom: wat is de samenhang van het politieonderwijs
2. wat is de wens voor opleidingen en hoe kan daaraan worden voldaan, wat is de flexibiliteit van het politieonderwijs.

In dit rapport, verschenen in 2008, staan de resultaten van dit onderzoek. Het rapport geeft inzicht door cijfermatige analyses, korpsopvattingen en het feitelijke inkoopgedrag van de postinitieel onderwijs. Het onderzoek is één van de bouwstenen voor de standpuntbepaling over de ontwikkelingen in en de toekomst van het samenhangend onderwijsstelsel.

 

Vervolgonderzoeken

De resultaten van De behoefte aan politieopleidingen onder de loep gaven aanleiding tot vervolgonderzoeken, onder andere:
1. een onderzoek naar een aantal bekostigings- en rendementsaspecten en
2. een onderzoek naar de inkoop van maatwerkproducten van de Politieacademie en (politie-)opleidingen bij externe aanbieders.
Dit rapport geeft inzicht in de twee genoemde punten. 

U staat op het punt om De behoefte aan politieopleidingen onder de loep bestanden te downloaden. Druk op 'Download bestand' voor het betreffende bestand.

  • 2008-Behoefte-politieopleidingen-onder-de-loep.pdf
  • 2009-Vervolgonderzoeken-Behoefte-politieopleidingen.pdf
terug